Kurser

Kortkurser 2017

Under festivalen erbjuds det några olika kortkurser på lördagseftermiddagen. Info om dessa finns nedan. Kortkurserna är gratis (men du behöver ha biljett till kvällens festival)

Prova På! Dans
Dansanta Zandra Axelsson från Växjö lär ut grunderna i tre olika
danser och ger dig helt enkelt möjligheten att prova på lite grann innan
kvällens dansschema börjar.
13.00-14.00 – Prova På : Slängpolska
14.15-15.15 – Prova På : Vals
15.30-16.30 – Prova på : Schottis

Krasch-kurs i Oldtime med Friendly Neighbourhood Stringband
kl 13-15
Passa på att ta en snabbkurs i lite oldtime med några av de goa personerna i sista bandet ut ikväll. Sång, låtutlärning, komptips och allmänt sköj utlovas. Allehanda instrument välkomnas.

Spel och ensamble med Ahlberg/Ek/Roswall.
kl 15-17
Workshopen inleds med en presentation av trion som spelar en låt, berättar lite om sig själva samt delar med sig av sina tankar, tips och tricks om arrangering, sväng och samspel. Därefter lär vi oss några låtar med tillhörande stämmor och komp som vi sedan arrangerar tillsammans för att avslutningsvis spela upp låtarna med sina arrangemang.

Viskurs med Ulrika Bodén
kl 15-16
Folksångerskan Ulrika Bodén lär ut ett par av sin favoriter bland vallvisor och kärlekssånger. Med utgångspunkt i dessa jobbar vi med ett folkligt sångsätt, utsmyckningar, stil och klang. 

Visstuga
kl 16-17
Kom och sjung, lyssna och trivs med BRITA BJÖRS!

  • Karin

    Hej, nyfiken… blir det några sångkurser? Vore kul med lite info snart. /Karin

    • admin

      Ja det kommer, är på väg. Vi ber om ursäkt för att vi är lite sena upp med det, men ibland räcker bara inte tiden till/Anders