I väntan på Midvinterton…

Vår festival går ju vartannat år numera och nästa gång är 2019. Naturligtvis ska vi inte gå sysslolösa denna lördag i februari, utan såklart finns det en konsertkväll och gå och mysa på. Två-delad konsert med några akter, fika, jam och dans! Hjärtligt Välkomna hit!

Biljetterna kostar 100 kr och säljs via nortic.se samt snart på Olofströms Bibliotek.

Start kl 19.00. Stor konsert i två akter, fika och jam i pausen och sedan dans och jam efter akt två.

Medverkande
————————–———————-
SIX STRING YADA
Om man inte smittas av den här gruppens energi och spelglädje så blir man nog inte smittad av något. Det är skickligt spel, spralliga toner, på allvar men lustfyllt.

Six String Yada vill ogärna sätta en etikett på sin musik. De erkänner att grunden i musiken är amerikansk old-time, men sen då? Spelar de musik som var omodern redan för hundra år sedan? Eller musik som är l…ika relevant idag som för tidigare generationer? Det är i alla fall blandat med punk, metal och ibland med något man bara inte kan förklara. Trots detta, eller förmodligen Tack vare så har gruppen spelat in sin debutskiva The Shape Of Yada To Come.

Med Agnes Brogeby, Erling Bronsberg, Jonas Bleckman och Simon Nyberg.
————————–———————-
ALLAN SKROBE & LIDIJA DOKUZOVIC
Lidija Dokuzovic är en sångerska från Kroatien och har varit aktiv på den kroatiska musikcenen i över 15 år både som sångerska och körledare. Med banden Afion och Zykopops har hon turnerat i hela Europa och bla spelat på den stora Womad festivalen i England. Allan Skrobe är en folkmusiker med kroatiska röttter som genom sina möten med världsmusiken började söka sina egna rötters musik. Tillsammans framför dem traditionella sånger från olika delar av kroatien och västra balkan (makedonien, bosnien och serbien) Duon ger nytt liv till de gamla sångerna i form av arrangemang i olika stilar men även de riktigt gamla sättet att sjunga 2stämmigt i Istrien eller oikanje från Dalmatien.
————————–———————-
ALI SABAH & DAN SVENSSON
Ali Sabah och Dan Svensson spelar en rytmisk varierad och lätt tillgänglig arabisk musik för svenska öron. Den lekfullheten står över alla musikaliska idiom. En organisk mix mellan två olika kulturer med egen karaktär och personlighet. Ali Spelar oud/ arabisk luta och Dan spelar Gitarr och arabiska slagverk instrument. Föresten, var det någon som sa att det låter som Evert Taube?
————————–———————-
KARIN WALLIN
Karin Wallin spelar skånsk traditionell folkmusik med en spelstil som är kraftfull, energirik, drivande och har ett stort och starkt fokus på dansrytmen. Fiolen blir gärna omstämd för att få fram extra mycket stora härliga klanger. Karin fick Zornmärket i guld 2007. [Karin spelar som en del i stora konserten men såklart även till dans efteråt.
————————–
Biljetter:
Biljetterna kostar 100 kr och köps antingen på Olofströms Bibliotek eller direkt via nortic.se.

Lidija Dokuzovic är en sångerska från Kroatien och har varit aktiv på den kroatiska musikcenen i över 15 år både som sångerska och körledare. Med banden Afion och Zykopops har hon turnerat i hela Europa och bla spelat på den stora Womad festivalen i England. Allan Skrobe är en folkmusiker med kroatiska röttter som genom sina möten med världsmusiken började söka sina egna rötters musik. 

Tillsammans framför dem traditionella sånger från olika delar av kroatien och västra balkan (makedonien, bosnien och serbien) Duon ger nytt liv till de gamla sångerna i form av arrangemang i olika stilar men även de riktigt gamla sättet att sjunga 2stämmigt i Istrien eller oikanje från Dalmatien.